ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ SAFARI ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ – Νέα ημερομηνία: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Tour Type select

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και επαγγελματισμό, σας ενημερώνουμε ότι μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στο νομό Θεσσαλονίκης και τους όμορους νομούς, αναβάλλουμε την προγραμματισμένη ποδηλατική εκδρομή, και μεταφέρεται από Κυριακή 08/11 σε Κυριακή 22/11.

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο info@greenoliver.gr, με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει εκ νέου η κράτηση θέσης.

🌿 Green Ποδηλατικό Safari στη Λίμνη Κερκίνη ||ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

 

💯 Μία ακόμη μονοήμερη ποδηλατική εκδρομή στη γραφική Λίμνη Κερκίνη με τη βουκολική ατμόσφαιρα από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που εντάσσει στην ομάδα του την οικοτουριστική δράση του  Cycle Safari! Μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης με ποδήλατο του υγροβιότοπου με ανεπανάληπτες εικόνες της φύσης, που θα συνδυαστεί με πικνίκ και λίγο κρασάκι! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus.

 

✅ Λίγα λόγια για τη Λίμνη Κερκίνη

 Η λίμνη Κερκίνη, με την πλούσια βλάστηση και τη μυστηριώδη άγρια ζωή, φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά σε κάτι που θυμόμαστε αμυδρά στην πόλη, τον φυσικό τρόπο ζωής!

Ένας υπέροχος τόπος για φυσιολάτρες και όχι μόνο, που θα έχουν την ευκαιρία να τον ανακαλύψουν ποδηλατώντας!

Ο θαυμάσιος αυτός βιότοπος καλύπτεται από τη Διεθνή σύμβαση Ramsar και παρουσιάζει αμέτρητα αξιοθαύμαστα στοιχεία! Χιλιάδες πουλιά, σπάνια και προστατευόμενα, παραποτάμια δάση, νούφαρα σε μεγάλη έκταση και ποικιλία ψαριών!

Συγκριμένα, η λίμνη της Κερκίνης φιλοξενεί 227 είδη πουλιών, ενώ σημαντική παρουσία στην περιοχή έχουν και κοπάδια βουβαλιών, καθώς και τσακάλια που διαβιούν κοντά στη λίμνη.

Το τοπίο άλλαξε ριζικά από τον αρχικό υγρότοπο με την κατασκευή ενός φράγματος κοντά στο χωριό Λιθότοπος, δημιουργώντας την λίμνη που βλέπουμε σήμερα.

Βασικός τροφοδότης της λίμνης είναι ο ποταμός Στρυμόνας. Συνήθως η ανθρώπινη παρέμβαση αναιρεί ή δρα αρνητικά στις φυσικές διαδικασίες, ωστόσο η Κερκίνη είναι ένα σπάνιο παράδειγμα, όπου με σωστή και ήπια ανθρώπινη διαχείριση συνέβη ακριβώς το αντίθετο!

 

💚 Περιγραφή Διαδρομής – Διάσχιση

👉 Λιμνοχώρι – Βυρώνεια – Μανδράκι – Κερκίνη

Η συνολική διαδρομή είναι μήκους περίπου 35 χιλ. Ο ρυθμός της ποδηλατάδα μας θα είναι ήπιος, ενώ θα σταματάμε συχνά για φωτογραφίες και ορνιθοπαρατηρήσεις.

Η διαδρομή μας διασχίζει χωματόδρομους και ένα ανάχωμα μέτριας επιφάνειας, ενώ κινείται και σε  άσφαλτο ήπιας κυκλοφορίας. Γενικά το έδαφος είναι επίπεδο χωρίς σημαντικές υψομετρικές διαφορές, ωστόσο σε κάποια σημεία θα διασχίσουμε ρυάκια και ίσως και λίγη λάσπη.

Από το Λιμνοχώρι θα ξεκινήσουμε με τα ποδήλατά μας πάνω σε ανάχωμα δίπλα στις όχθες της λίμνης (για 8 χιλ. περίπου) μέχρι τον ποταμό Στρυμόνα.

Θα ακολουθήσουμε τον χωματόδρομο που διασχίζει τον υγρολίβαδο δίπλα στο ποτάμι για να φτάσουμε τελικά σε ασφαλτόδρομο στο χωριό Θρακικό-Ομαλό (8 χιλ.).

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το μικρό λιμανάκι στο Μανδράκι για το πικνίκ μας (5 χιλ. περίπου). Εκεί, θα μας περιμένει μία επιπλέον έκπληξη, γιατί σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού! Πέρα από το αγαπημένο μας πικνίκ, θα γευτούμε και κρασάκι!

Αφού έχουμε όλοι κεραστεί και ξεκουραστεί, θα συνεχίσουμε τη ποδηλατάδα μας σε άσφαλτο (7 χιλ.) μέχρι το χωριό Λιβάδια, όπου θα συναντήσουμε το ανάχωμα της δυτικής όχθης της λίμνης που θα μας οδηγήσει στο χωριό Κερκίνη (8 χιλ.).

Εδώ θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη, στο σημείο εκκίνησης στην Καλαμαριά.

 

🥇 Επίπεδο Δυσκολίας Διαδρομής

🚲 60 % Εύκολο επίπεδο – Βασική/μέτρια φυσική κατάσταση

Το εύκολο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ποδηλατούν τακτικά, όμως απολαμβάνουν την ποδηλασία όποτε την εξασκούν. Πρόκειται για χαλαρή και ήπια δραστηριότητα. Στις εύκολες διαδρομές οι συμμετέχοντες ποδηλατούν για 4-6 ώρες για μία απόσταση έως και 30 χιλ ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές είναι κυρίως επίπεδες χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές εναλλαγές.

 

🚲🚲 40% Μέτριο επίπεδο – Ικανοποιητική φυσική κατάσταση

Το μέτριο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που απολαμβάνουν το ποδήλατο και ποδηλατούν σχετικά τακτικά. Αφορά άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση, που αντιλαμβάνονται το ποδήλατο ως το κύριο μέσο για να πραγματοποιούν τις εξωτερικές τους δραστηριότητες. Οι αναβάτες μπορούν να ποδηλατούν για 4 έως 6 ώρες, διανύοντας μία απόσταση μέχρι και 65 χιλ. ανάλογα με το ανάγλυφο του εδάφους. Οι διαδρομές αυτές περιλαμβάνουν μέσης δυσκολίας ανηφόρες, ενώ μπορεί να συναντήσουν ακόμη και κάποιες απότομες.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για παιδιά 10+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα).

 

🎯 Απαραίτητος Τύπος Ποδηλάτου

Για τη συμμετοχή απαιτείται ποδήλατο τύπου ΜΤΒ/Trekking ή all terrain σε καλή λειτουργική κατάσταση (ποδήλατο τύπου city bike ή road bike δεν είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη εκδρομή).

Υπάρχει δυνατότητα διάθεσης ποδηλάτου ΜΤΒ.

 

🔎 Πληροφορίες Εκδρομής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία).

Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 08/11 το πρωί. Αναλυτικά:

• Ώρα Συνάντησης: 07.30
• Σημείο Συνάντησης: Auto Parking S.A. – Παπακυρίτση 6 στο ύψος της Ανδριανουπόλεως στην Καλαμαριά, δίπλα στα Φωτιστικά Πετρίδη (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/xqkxsz)
• Ώρα Αναχώρησης: 08.00
• Ώρα Επιστροφής: 19.00

Παρακαλείσθε να είστε στις 07.30 στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο φόρτωμα των ποδηλάτων. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.

Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.

 

 Πληροφορίες Συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής / άτομο:

• 35 ευρώ (με δικό σας ποδήλατο)
• 40 ευρώ (με ποδήλατο από το στόλο μας)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο Καλαμαριά – Λίμνη Κερκίνη και επιστροφή
• Μεταφορά ποδηλάτων με trailer
• Όχημα υποστήριξης κατά τη διάρκεια της εκδρομής
• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Ελαφρύ σνακ – πικνίκ και κρασί
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr, με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.

Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

 

Λογαριασμοί Κατάθεσης:
IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής:    GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha:        GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

 

📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια ποδηλατική εκδρομή

 • MTB, trekking ή all terrain ποδήλατο
 • Ποδηλατικό κράνος
 • Trail running ή αθλητικά παπούτσια
 • Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, παντελόνι, dri-fit ρούχα, t-shirt, γιλέκο, αντιανεμικό, ελαφρύ μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
 • Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
 • Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
 • Παγούρι με νερό (απαραιτήτως)
 • Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμέναφρούτα, φρούτα κλπΓυαλιά ηλίου, καπέλο
 • Αντισηπτικό χεριών
 • Χαρτομάντιλα
 • Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

Επίσης για δικό σας ποδήλατο:

 • Τρόμπα
 • Σαμπρέλα
 • Πολυεργαλείο

 

🧐 Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Κάθε συμμετέχων δηλώνει υπεύθυνα ότι τις τελευταίες 14 ημέρες δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα πυρετού ή βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό (COVID-19) και δεν είχε στενή επαφή με κάποιον ο οποίος είχε διαγνωστεί με λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19).

Το γραφείο τουρισμού Green Oliver ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Κάθε συμμετέχων οφείλει να συμμορφώνεται με αυτούς και να φροντίζει για την τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@greenoliver.gr, μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή να καλέσετε στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534 καθημερινές 10.00 – 18.00.

Με εκτίμηση,

Green Oliver – Γραφείο Τουρισμού
Alternative Travel & Nature Trips
Outdoor Activities & Workout
Team Building & Corporate Events

Tsimiski 27, 54624
Thessaloniki, Greece
+30 2310 283534
+30 6977 212892

info@greenoliver.gr

Αρχική


https://www.facebook.com/greenoliver.gr/
https://www.instagram.com/greenoliver.gr/

G.N.T.O. License: 0933Ε60000202201

 • Days Place Duration: