Ποδηλατικές Εκδρομές

Πληροφορίες για τις ποδηλατικές εκδρομές
Η απόσταση ποδηλασίας εμφανίζεται σε κάθε safari. Ένας έμπειρος οδηγός που είναι εξοικειωμένος με τη διαδρομή συνοδεύει την ομάδα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με το όχημα υποστήριξης που ακολουθεί ή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση κατά τη διάρκεια του safari.

bikes1577

Επίπεδα δυσκολίας
Τα ποδηλατικά safari ακολουθούν διαβάθμιση εύκολου, μέτριου και προχωρημένου επιπέδου. Το επίπεδο δυσκολίας κάθε εκδρομής εξαρτάται από την επιφάνεια των δρόμων, την απόσταση και τη μορφή των ανηφορικών τμημάτων της. Σε αρκετές περιπτώσεις το επίπεδο δυσκολίας μπορεί να είναι συνδυασμός αυτών των επιπέδων που περιγράφεται σε κάθε safari.

bicycle d  Εύκολο  
Το εύκολο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ποδηλατούν τακτικά όμως απολαμβάνουν την ποδηλασία όποτε την εξασκούν. Πρόκειται για χαλαρή και ήπια ποδηλασία. Στις εύκολες διαδρομές οι συμμετέχοντες ποδηλατούν για 4-6 ώρες και για μία απόσταση έως 30χλμ.,ανάλογα με το έδαφος. Αυτές οι διαδρομές είναι κυρίως επίπεδες με λίγες ανηφόρες και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες υψομετρικές αποκλίσεις.

bicycle d  bicycle d  Μέτριο 
Το μέτριο επίπεδο απευθύνεται σε ανθρώπους που απολαμβάνουν το ποδήλατο και ποδηλατούν τακτικά όχι όμως απαραίτητα. Αφορά άτομα με σχετικά καλή φυσική κατάσταση, που αντιλαμβάνονται το ποδήλατο ως το κύριο μέσο για να πραγματοποιούν τις εξωτερικές τους δραστηριότητες. Οι μέτριοι αναβάτες μπορούν να ποδηλατούν για 4 έως 6 ώρες, διανύοντας μία απόσταση μέχρι 65 χλμ., ανάλογα με την επιφάνεια του εδάφους. Οι μέτριοι ποδηλάτες δεν φοβούνται μέτριες ανηφόρες ακόμη και κάποιες απότομες.

bicycle d  bicycle d  bicycle d  Προχωρημένο 
To προχωρημένο επίπεδο είναι για τους λάτρεις του ποδηλάτου. Οι τολμηροί ποδηλάτες σε αυτές τις διαδρομές απολαμβάνουν όλες τις ανηφόρες και δεν φοβούνται τις απότομες κλίσεις. Οι αναβάτες αυτοί ποδηλατούν για 6 έως 8 ώρες, διανύοντας μία απόσταση ως και 100 χλμ., ανάλογα με την επιφάνεια του εδάφους.

Πως κάνω κράτηση για ένα ποδηλατικό safari;
Συστήνουμε την κράτηση θέσης όσο νωρίτερα γίνεται, προκειμένου να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας. Ωστόσο, υπάρχει και δυνατότητα να γίνουν δεκτές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.
• με συμπληρωση της φόρμας κράτησης on-line ή
• με e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πώς πληρώνω για μία βόλτα/εκδρομή;
• Με ηλεκτρονική πληρωμή on-line
• Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα
• Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή μετρητά 

Ποια είναι η πολιτική ακυρώσεων;
Για τις μονοήμερες εκδρομές ακυρώσεις γίνονται δεκτές μέχρι και 24 ώρες πριν την αναχώρηση. Μετά από αυτήν τη χρονική περίοδο δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της κράτησης για κάποια μελλοντική ημερομηνία ή παραχώρησης της θέσης σας σε κάποιον άλλο συμμετέχοντα, ο οποίος θα θελήσει να πάρει τη δική σας θέση. Η ειδοποίηση για ακυρώσεις πρέπει να αποσταλεί γραπτώς με e-mail.

Απαιτείται κράνος;
ΝΑΙ. Το κράνος είναι απαραίτητο καθ' όλη τη διάρκεια της ποδηλατικής διαδρομής. Για λόγους υγιεινής, οι ποδηλάτες πρέπει να φέρουν το δικό τους κράνος.

Τι ποδήλατο θα χρησιμοποιήσω;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας ποδήλατο ή αν προτιμάτε μπορείτε να ενοικιάσετε ένα από τα ποδήλατα που διαθέτουμε στην τιμή των 5 € - για την ημερήσια εκδρομή ή βόλτα. Τα ποδήλατα διατίθενται σε μικρό, μεσαίο και μεγάλο μέγεθος, ενώ έχουν ρυθμιζόμενη σέλλα για κάθε ύψος αναβάτη. Επίσης, διαθέτουν παγουροθήκη και σχάρα. Η ποδηλασία καλό είναι να γίνεται με απλά αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια για περπάτημα ή πεζοπορία.P1030319

 Ο στόλος μας αποτελείται από 40 ποδήλατα τύπου mountain bike και trekking, σε όλα τα μεγέθη. 

mtb small                                                                                                         

Κίτρινο Cycle Safari bike: μικρού μεγέθους, mountain bike (26"τρόχος,18 ταχύτητες shimano,V-brakes,μπροστινή ανάρτηση)

 

mtb medium                                                                                                 

Πράσινο Cycle Safari bike: μεσαίου μεγέθους mountain bike (26"τρόχος,18 ταχύτητες shimano,V-brakes,μπροστινή ανάρτηση)

 

trekking large                                                                                               

Λευκό Cycle Safari bike: μεγάλου μεγέθους trekking (28"τροχός,21 ταχύτητες shimano,V-brakes, ρυθμιζόμενη μπροστινή ανάρτηση)

 

Safari weather

23°C

Θεσσαλονίκη

Mostly cloudy Υγρασία: 59%
Άνεμος: WSW at 17.70 km/h
Πέμπτη
17°C / 26°C
Παρασκευή
17°C / 28°C
Σάββατο
17°C / 28°C
Κυριακή
17°C / 29°C
Δευτέρα
17°C / 27°C

Ακλουθηστε μας

Tour Operator

JOIN US TRAVEL
SEAS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ι.Κ.Ε.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 47
ΤΚ 54631 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΔΕΙΑ ΕΟΤ: MH.T.E   09.33.E.60.00.01339.01

eot