Εκδρομή στα ύψη του Κίσσου

Πραγματοποιήθηκε 01 Απριλίου 2012

 

Υπέροχη θέα, απομεινάρια ενός χωριού και μία λίμνη στο safari που πραγματοποιήθηκε την Πρωταπριλιά

Στα ύψη του Κισσού, το safari εκτός από μία καλή ποδηλατική εμπειρία μας χάρισε μία συγκλονιστική θέα, αυτή της Θεσσαλονίκης που απλώνει την αγκαλιά της στον Θερμαϊκό και οδηγεί το βλέμμα μας πιό πέρα στις χιονισμένες κορυφές του Ολύμπου!

Καθώς κατηφορίζαμε τον ελικοειδή χωματόδρομο μέσα στις συστάδες από πουρνάρια και πεύκα ξεδιπλιδώθηκε μπροστά μας η επόμενη εικόνα• ήταν τα απομεινάρια ενός χωριού, της Μερσινούδας. Μία τοποθεσία όπου μόνο οι πέτρες μαρτυρούν την ύπαρξη σπιτιών, κάποτε οι εστίες οικογενειών. Δεν υπάρχουν πλέον οι κάτοικοι που ασχολούνταν με τις καθημερινές τους δραστηριότητες, ούτε φωνές παιδιών ούτε γάβγισμα σκύλων ακούσαμε• μία άλλη πραγματικότηα επικρατoύσε εδώ• η απόλυτη ησυχία. Αυτό το ήρεμο τοπίο μας έδωσε μία ανάσα για να συνεχίσσουμε ,αφού πρώτα κάποιοι θαρραλέοι της παρέας μας δοκίμασαν τις ικανότητες τους σε ένα προκαταρτικό downhill-uphill με ποδήλατο.

Πύκνωσαν τα πεύκα όταν πλησιάσαμε το φράγμα Τριαδίου επιτρέποντάς μας μόνο στιγμαίες ματιές της μοναχικής λίμνης. Η άφιξή μας στις όχθες της σηματοδότησε την έναρξη του πικνίκ. Χορτάσαμε, χωνέψαμε και χαλαρώσαμε ξαπλωνένοι δίπλα στα γαλήνια νερά της λίμνης.

Η διαδρομή της επιστροφής μας οδήγησε προς το Τριάδι και στη συνέχεια για τη Θεσσαλονίκη. Στο δρόμο μας οι φίλοι που νωρίτερα πέρασαν το προκαταρτικό αγώνα με επιτυχία, είχαν να αντιμετωπίσουν το πιό απαιτητικό τελικό downhill-uphill. Αποτέλεσμα οι οκτώ κατάφεραν και ανέβηκαν την πολύ άπότομη κλίση...μπράβο τους!

Μέσα από τις ήσυχες γειτονιές της Καλαμαριάς φτάσαμε στο τέλος του safari.