Ποιοι Είμαστε

Ο φίλος μου το ποδήλατο

 

Σαν μπόμπιρας στη φάρμα του παππού μου στην Τανζανία της Αφρικής, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν να δραπετεύω από τα νοητά σύνορα ασφαλείας του κήπου του σπιτιού μας με το ποδήλατό μου. Η παιδική μου λαχτάρα για την αναζήτηση περιπέτειας στο αχανές κτήμα, ανάμεσα στις εκτάσεις από καφεόδενδρα, ζαχαροκάλαμα και σιζάλ με ωθούσε ακόμη και εκεί που καραδοκούσε η άγρια φύση, εκεί που τα θηρία δικαιωματικά αναζητούσαν τα εδάφη που είχαν αρπάξει οι άποικοι.

 

Το λατρευτό μου ποδήλατο είχε γίνει ο φίλος μου, η παρέα μου. Μαζί ταξιδεύαμε παντού, ακόμη και σε απόσταση αναπνοής από αγέλες λιονταριών, που σήκωναν τα κεφάλια τους νωχελικά για να μας κοιτάξουν καθώς περνούσαμε από τους χωματόδρομους αφήνοντας ένα συννεφάκι από σκόνη πίσω μας. Ένιωθα φόβο αλλά και συγκίνηση ταυτόχρονα. Προχωρούσαμε χωρίς να σταματάμε, γνωρίζοντας ότι πάντα υπήρχε ο κίνδυνος να μας επιτεθεί κάποιο από τα λιοντάρια. Ο σύντροφός μου, το ποδήλατο, μου έδινε θάρρος, δύναμη και τη σιγουριά ότι θα ξεφεύγαμε από κάθε πιθανή επίθεση. Ήταν συναρπαστικό!

 

Τώρα μεγάλωσα, δεν ζω πια σε αυτό το γοητευτικό κτήμα. Ζω σε μία άλλη χώρα του «πολιτισμένου κόσμου». Για πολύ καιρό αναζητούσα το φίλο μου, το ποδήλατο, αλλά και την ευκαιρία να δραπετεύσω στην περιπέτεια.  Απέκτησα ένα θαυμάσιο mountain bike και με αυτό παρέα οργώσαμε βουνά και λαγκάδια, ανακαλύπτοντας από κοντά την υπέροχη φύση της Ελλάδας. Με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι δεν ήμουν μόνος. Γνώρισα και άλλους συμπολίτες μου, που είχαν και αυτοί φίλο το ποδήλατο. Θέλησα, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί τους τις μαγικές στιγμές που προσφέρει μία εξόρμηση με το ποδήλατο.

 

Γι’αυτό και δημιούργησα το Cycle Safari, για να ζήσουμε μαζί την ελευθερία και την περιπέτεια!

 

Cycle Safari Rider